دوربین مداربسته آنالوگ چیست و چه اجزایی دارد؟

دوربین مداربسته آنالوگ
مدت زمان مطالعه مقاله دوربین مداربسته آنالوگ: 8 دقیقه

احساس نیاز به آرامش و امنیت با توجه به افزایش جمعیت در چند سال اخیر از دغدغه‌های اصلی  تمامی افراد جامعه شده است و سیستم‌های نظارتی و امنیتی، مانند دوربین‌های مداربسته حس آرامش و امنیت را برای افراد به ارمغان آورده است. به علاوه، دوربین‌های مداربسته راهکار بسیار مناسبی برای جلوگیری از آسیب‌های جانی و مالی است که امروزه در همه‌جای دنیا این تکنولوژی به کار گرفته شده است. در گذشته اصلی‌ترین دلیل استفاده از دوربین‌های مداربسته حفظ و کنترل امنیت اماکن بوده است. اما به مرور زمان و با پیشرفت تکنولوژی و گسترش کیفیت این سامانه‌ها، دامنه استفاده از دوربین‌های مداربسته گسترش یافت و کاربردهای آن فقط به سامانه‌های حفاظتی محدود نشد.

فهرست مطالب
  • مقدمه

  • دوربین مداربسته آنالوگ چیست؟

  • انواع دوربین مداربسته آنالوگ

    • دوربین‌های دام گنبدی

    • دوربین‌های پین‌ هول

    • دوربین‌های فست دام     

  • اجزای سیستم دوربین مداربسته آنالوگ

    • دوربین مداربسته آنالوگ

    • هارد دیسک

    • منبع تغذیه دوربین‌ ها

    • کابل برق 

  • تجهیزات نصب دوربین مداربسته

  • مزایای دوربین‌های مداربسته آنالوگ

  • معایب دوربین های مداربسته آنالوگ

  • نتیجه گیری

 

مقدمه

احساس نیاز به آرامش و امنیت با توجه به افزایش جمعیت در چند سال اخیر از دغدغه‌های اصلی  تمامی افراد جامعه شده است و سیستم‌های نظارتی و امنیتی، مانند دوربین‌های مداربسته حس آرامش و امنیت را برای افراد به ارمغان آورده است. به علاوه، دوربین‌های مداربسته راهکار بسیار مناسبی برای جلوگیری از آسیب‌های جانی و مالی است که امروزه در همه‌جای دنیا این تکنولوژی به کار گرفته شده است.

در گذشته اصلی‌ترین دلیل استفاده از دوربین‌های مداربسته حفظ و کنترل امنیت اماکن بوده است. اما به مرور زمان و با پیشرفت تکنولوژی و گسترش کیفیت این سامانه‌ها، دامنه استفاده از دوربین‌ مداربسته در مشهد گسترش یافت و کاربردهای آن فقط به سامانه‌های حفاظتی محدود نشد. از جمله کاربردهای امروزی دوربین‌های مداربسته می‌توان به کاربردهایی نظیر سیستم‌های پلیسی، نظامی، فضایی، صنعتی، کنترل ترافیک، ارتباط ویدیویی و تصویربرداری نامحسوس اشاره کرد.

انواع مختلفی از دوربین‌های مداربسته در بازار موجود است که انتخاب یک دوربین مناسب را بسیار مشکل کرده است و دوربین‌های مداربسته آنالوگ به علت قیمت پایین‌تری که دارند متقاضیان مخصوص به خود را دارند. برای اینکه شما اطلاعات بیشتری در مورد دوربین‌های مداربسته آنالوگ بدست آورید و بتوانید در خرید این دوربین‌های مداربسته مطلوب‌ترین اقدام ممکن را انجام دهید، در ادامه با ما همراه باشید.

دوربین مداربسته آنالوگ چیست؟

دوربین‌های مداربسته آنالوگ جزو ابتدایی‌ترین و رایج‌ترین نوع دوربین‌های مداربسته به حساب می‌آیند که به دلیل دریافت و ارسال صدا و تصویر از امواج آنالوگ بهره می‌گیرند و امروزه این دوربین‌ها با وجود دوربین‌های شبکه یا دیجیتال در حال خارج شدن از رده هستند اما هنوز سرعت جایگزینی نسل قبلی دوربین‌ها (آنالوگ) با نسل جدید دوربین‌های دیجیتال کند است.

دوربین‌های مداربسته آنالوگ یک تجهیز الکترونیکی است که برای دریافت تصاویر و تبدیل آنها به سیگنال‌های الکترونیکی از آن استفاده می‌شود. این کار در دوربین‌های مداربسته به وسیله حسگر الکترونیکی دوربین یا  Imaging Sensor صورت می‌گیرد. در این دوربین‌ها خروجی دریافت شده توسط حسگر به یک تقویت‌کننده فرستاده شده و به طور مستقیم به خروجی فرستاده می‌شود. به همین دلیل این دوربین‌ها بسیار کم‌هزینه هستند و از سادگی زیادی برخوردارند.

سیگنال‌های ارسال شده توسط دوربین برای ساده‌سازی مطابق یک استاندارد تلویزیونی رایج PAL یا NTSD به دستگاه ضبط کننده ارسال می‌گردد و از این طریق شما می‌توانید دوربین آنالوگ را به طور مستقیم به تلویزیون خود وصل کرده و تصاویر آن را ببینید. اما لازم است بدانید که رزولوشن تصویر در دوربین‌های آنالوگ بر اساس تی‌وی لاین سنجیده می‌شود و محدودیت زیاد در کیفیت تصویر، بزرگترین دلیلی است که باعث شده است، امروزه از دوربین‌های آنالوگ کمتر استفاده شود و قطعا با بالارفتن عدد تی‌وی لاین در تفکیک‌پذیری تصاویردوربین‌ها، کیفیت این دوربین‌ها نیز بالاتر خواهد بود.

انواع دوربین مداربسته آنالوگ

دوربین‌های مداربسته آنالوگ دارای انواع متفاوتی هستند که در زیر به برخی از این مدل‌ها اشاره شده است.

دوربین های دام گنبدی

این دوربین‌ها بر روی سقف نصب می‌شوند و به دلیل سادگی در نصب و راحتی در استفاده و همچنین زیبایی آن، در فضاهای داخلی اداری و تجاری از آنها استفاده می‌شود. همچنین به دلیل کاورهایی که در برخی از مدل‌های این دوربین استفاده شده است، می‌توان این دوربین‌ها را در فضاهای بیرونی نیز استفاده کرد زیرا در برابر رطوبت و ضربه مقاوم می‌شوند. امروزه دوربین‌های دام گنبدی جزو پرکاربردترین دوربین‌های مداربسته می‌باشند.

دوربین‌های پین‌ هول

از این نوع دوربین‌ها معمولا به عنوان دوربین مخفی استفاده می‌شود زیرا دارای اندازه کوچک 3 در 3 می‌باشد و این امکان را دارد تا از پشت یک سوراخ 3 میلی‌متری به صورت مخفی به ما تصویر دهد و نیز دارای لنز ثابت و میکروفونی جهت ضبط صدا می‌باشد. همچنین به دلیل این‌که لنز کوچکی دارد، تصاویر آن از کیفیت پایینی برخوردار است و بیشتر برای محیط‌های کوچک و دارای نورمناسب (به صورت مخفی) نصب و راه‌اندازی می‌شود.

دوربین‌های فست دام

با دوربین‌های فست دام می‌توان روی تصاویر زوم کرد که همین قابلیت باعث شده تا در مناطق حساس، سوله‌ها، فضاهای باز و برای کنترل ترافیک بهترین گذینه باشد و یا می‌توان برنامه‌ریزی برای دوربین انجام داد که سوژه‌ای را بر اساس زمان‌بندی دنبال کند. این نوع دوربین‌ها قابلیت چرخش افقی و عمودی دارند و در حرکت افقی می‌توان دوربین را 360 درجه و در حرکت عمودی 90 درجه چرخاند. قابلیت‌های بالا، باعث شده است که این دوربین از سایر دوربین‌ها متمایز شود.

اجزای سیستم دوربین مداربسته آنالوگ

اجزای سیستم دوربین مداربسته آنالوگ شامل دستگاه DVR، هارد دیسک، منبع تغذیه دوربین‌ها، دوربین مداربسته آنالوگ، کابل تصویر، کابل برق و اتصالات می‌باشد که وظیفه هر بخش از این سیستم در ادامه توضیح داده شده است.

دوربین مداربسته آنالوگ

دریافت تصاویر از محیط و فرستادن آن‌ها به صورت سیگنال‌های آنالوگ به خروجی می‌باشد و از آنجایی که این دوربین قابلیت تبدیل فرمت‌ها را ندارد باید داده‌های دریافتی را به دستگاه DVR ارسال کند که این دستگاه تصاویر را توسط کابل تصویر (کابل RG59) از دوربین دریافت می‌کند و تغییراتی نظیر دیجیتالی‌کردن تصاویر و امکان نمایش، ضبط و تغییرات دیجیتال بر روی آنها را اعمال می‌کند و به صورت دیجیتال آن‌ها را روی دستگاه‌های گیرنده مانند تلویزیون و مانیتور نمایش می‌دهد.

هارد دیسک

داخل دستگاه DVR نصب شده است که وظیفه ذخیره تصاویر را برعهده دارد و میزان ضبط DVR به اندازه این هارد دیسک بستگی دارد.

منبع تغذیه دوربین‌ها

ولتاژ برق شهر را به 12 ولت تغییر می‌دهد تا امکان تغذیه دوربین فراهم شود

کابل برق

برق را از منبع تغذیه تا دوربین هدایت می‌کند.

تجهیزات اصلی نصب دوربین مداربسته آنالوگ

تجهیزات اصلی دوربین مدار بسته آنالوگ شامل داکت، لوله فلکسی، لوله فلزی، باکس پلاستیکی و تجهیزات اختیاری شامل UPS، رک، میکروفن می‌باشد که برای نصب دوربین مورد نیاز است. داکت‌ یک حفاظ پلاستیکی بلند است که معمولا بر روی دیوار یا سقف نصب می‌شود و وظیفه حفاظت کابل‌ها را در محیط‌های مسقف بر عهده دارد. لوله فلکسی لوله‌ای انعطاف‌پذیر و معمولا فلزی با روکشی پلاستیکی نرم است که از کابل‌ها در محیط‌های باز محافظت می‌کند. لوله فلزی نیز لوله‌ای غیر منعطف است که دسترسی مستقیم به کابل‌ها را غیر ممکن می‌کند. برای جا دادن آداپتور دوربین‌ها یا اتصالات آنها در کنار دوربین و یا مابین انشعابات کابل‌ها هم از باکس پلاستیکی استفاده می‌شود.

مزایا دوربین‌های مداربسته آنالوگ

عمده‌ترین مزیت و دلیل استفاده از دوربین مداربسته آنالوگ، قیمت پایین این نوع دوربین نسبت به سایر دوربین‌های مداربسته است. این نوع دوربین دارای تنوع بسیار بالایی در بازار ایران است و شما با توجه به نیاز و کاردبرد آن، می‌توانید این نوع دوربین را در هر سایزی که بخواهید تهیه کنید. دوربین مداربسته آنالوگ به دلیل سیستم بسیار ساده‌ای که دارد به سادگی قابل نصب است و برای نصب به افراد ماهر و متخصص نیاز ندارد و هر فردی می‌تواند با اطلاعات فنی متوسط امکان نصب را به وجود آورد و همچنین از جذابیت‌های این دوربین‌ها کنترل از راه دور است.

معایب دوربین های مداربسته آنالوگ

اصلی‌ترین معایب دوربین‌ مداربسته آنالوگ کیفیت آن است که همیشه تحت تاثیر نویزهای مختلف قرار می‌گیرد که بر روی تصاویر آنالوگ تاثیر می‌گذارند و باعث می‌شوند که کیفیت تصاویر خیلی خوب به نظر نرسد. از دیگر معایب آن هزینه بالای سیم کشی و ارسال تصاویر به صورت بی‌سیم است که مسیری ناامن و با کیفیت پایین به حساب می‌آید زیرا این تصاویر به سادگی امکان رصد شدن را دارند.

سیستم‌های آنالوگ به دلیل قیمت مناسب دوربین‌های IP و NVR ها نسبت به کیفیت و امکاناتی که دارند کم کم به پایان خود نزدیک می‌شوند زیرا سیستم‌های جدید علاوه بر کیفیت تصاویر و سایر امکانات ویژه دیگر، دارای سیستم بکاپ می‌باشد که به صورت دوره‌ای این کار انجام می‌شود. همچنین در این نوع سیستم حتی با خرابی یک دیسک می‌توان از سایر دیسک‌ها استفاده کرد و اطلاعات را بازیابی نمود زیرا سیستم‌های جدید مجهز به تکنولوژی Read می‌باشد.

نتیجه‌گیری

اگر به فکر ایجاد سیستم امنیتی و یا ارتقاء دوربین‌های مداربسته آنالوگ خود به IP هستید عوامل مختلفی وجود دارد که باید در مورد آن‌ها فکر کنید و پیش از راه‌اندازی سیستم به نکات زیر دقت لازم را به عمل آورید. بهتر است شما قبل از اینکه اقدام به راه‌اندازی سیستم امنیتی کنید از آشنایان و کسانی که در این زمینه تجربه لازم را دارند و به شرایط شما آگاه هستند، مشورت بگیرید.

قبل از خرید دوربین مداربسته باید بدانید که چقدر می‌خواهید هزینه کنید، و لازم است گفته شود که دوربین‌های آنالوگ قیمت پایین‌تری نسبت به دوربین‌های دیجیتال دارند. نیازهایتان را قبل از خرید دوربین مداربسته بشناسید زیرا دوربین‌های مداربسته انواع متفاوتی دارند که هر کدام دارای قابلیت‌ها و ویژگی‌های به خصوصی هستند. اول باید در نظر بگیرید که دوربین را قرار است در چه قسمتی قرار دهید و متناسب با نور آنجا اقدام به خرید دوربین کنید و در آخر ساختمان‌های مشابه خودتان را که از دوربین‌های مداربسته استفاده می‌کنند را بررسی کنید، زیرا به شما دید بهتری برای نصب دوربینتان می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button